Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • Overig: Smooth criminal?

  Goed bedrag wordt beloond was het gezegde vroeger, tegenwoordig kom je met fout gedrag veel en veel verder.
  Laten wij een voorbeeld nemen van een zwerver in Nederland, deze man of vrouw moet elke dag een slaap plek vinden.
  Niet alleen een slaap plek maar ook eten en drinken, maar wat gebeurd er nou als deze man of vrouw iemand mishandeld? Dan komt hij/zij inderdaad in een gevangenis terecht, tot zover ben je het met mij eens? Ja dat dacht ik al.
  Maar de gevangenissen in Nederland zijn niet die van Amerika, Turkije of Griekenland nee het zijn meer paradijzen.
  Ze hebben niet alleen een comfortabel bed maar ook een TV (en vaak zelfs een computer) en daarnaast ook nog een raam (want tralies zijn niet chique genoeg).
  Deze computer heeft veelal zelfs internet, waardoor ze makkelijk weer met het Wereldwijde Web in contact kunnen komen.
  Daarnaast hebben ze vaak ook nog een fitness ruimte en in de avond warm eten en drinken.
  Dit is geheel kosteloos voor ze, een van der Valk hotel is er niks bij, raar maar waar vindt ik dat.
  Ook krijgen ze de mogelijkheid om zelf geld te verdienen binnen de gevangenis, en hebben ze vaak uitstapjes (en nee dan heb ik het er niet over dat ze in het weekend weg mogen). Vrijheid missen criminelen vaak, in Nederland krijgen ze dat er gratis bij.
  Je denkt bijna dat iemand die werkeloos is of moet rondkomen van €10 per week het slechter heeft. Veel zitten bijna aan de afgrond, een gevangene kan lekker achterover leunen.
  Kijk dan word je toch gestimuleerd om een misdaad te plegen als zwerver (of werkloze zijnde) Nederland is een veel te soft land!
  Nederland zal niet veranderen, dus ik kan het enige zwerver zelfs niet kwalijk nemen als hij of zij een misdrijf pleegt.
  Beter in een goedkoop hotel zitten dan op straat, tja de waarheid is hard. Maar als er niks veranderd bij de bron zal al het andere zich blijven herhalen.