Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • NS conducteur ben je je hele leven

  NS conducteur ben je niet voor even, maar voor heel je leven.

  Nageltjes bijten, telefoneren, lachen, huilen, we kennen het allemaal wanneer we op de trein zitten te wachten.normaal gesproken ben ik binnen drie kwartier op mijn bestemming, mits de trein, onze grootste vriend, op tijd rijdt.
  Om nu mijn doel te bereiken moet ik "opeens" 3 keer overstappen.
  De NS is flexibel in tijden, overwerken is 1 van de competenties waar een treinconducteur aan moet voldoen tijdens het sollicitatie gesprek.

  Als trein conducteur heb je het niet gemakkelijk. Allemaal boze mensjes en jij kan alleen maar antwoorden met:" dag meneer! Ja, ik weet het ook niet?! Whahaha! Alsik u was zal ik eerst even een lekker bakkie koffie halen, als de treinen dan nog niet rijden, gaat u lekker opzoek naar een taxi. Succes en Een fijne middag." 
  Reizigers proberen zich in te houden maar weten donders goed dat die arme man er ook niks aan kan doen en bovendien nog met een briljante oplossing komt.

  Ja, trein conducteur is een vak apart. Soms vraag ik me wel eens af: zouden ze met trots 's ochtends hun "uniform" aantrekken en in de spiegel kijkend naar zichzelf en denken: damn, ik ben lekker, die pet staat mij ook gewoon goed en dat fluitje straalt charisma uit. Ik rule de trein!.?!

  Ons kent ons bij de NS, collegas onderling zwaaien maar wat raak naar elkaar, roddelen over de sletten van de NS, met hun snor.

  Ja, de NS. Wat zal ik zeggen, opzoek naar een baan? ze hebben nog vacatures open staan. 
  ----------------