Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • Nee ik wil geen kinderen, laat me toch!

  Betweters heb je altijd. Mensen die hun eigen ‘sterke’ mening graag gehoord hebben, of het jou nou wel of niet iets kan schelen. Vaak vliegt het bij mij het ene oor in en het andere oor weer uit, maar als mensen me gaan vertellen hoe IK in elkaar steek dan irriteer ik me daar aan.

  Zo heb ik geregeld discussies op het werk. Binnenkomer: Ik ben niet bijzonder gek op kinderen. Hopelijk vind ik ooit een vrouw die ook geen kinderen wilt, zodat we geen bakken met geld hoeven weg te dragen, niet naar gezeur aan ons kop hoeven te luisteren en kunnen genieten van de stilte & rust in huis. Begrijp me niet verkeerd, als andere mensen kinderen willen dan doen ze vooral hun best maar, zolang ik ze maar niet hoef te hebben.

  Maar daar wringt de schoen dan toch vaak. Want ik ‘moet’ ook kinderen (willen) hebben. Vooral mijn baas ( eigenaar van twee koters) probeert me daarvan te doordringen. “Diegene die het hardste roepen dat ze geen kinderen willen krijgen juist kinderen”.
  Typisch zo’n geval van iemand laat een scheet in de kamer. Als je het ontkent heb je het gedaan, maar als je als eerste als hardste gaat lopen roepen dat een ander het gedaan heeft dan heb je het zeker gedaan. *zucht*
  Gelukkig kent hij er ook wel eens voorbeeld van. “Henkie van om de hoek wilde ook noooit kinderen, tot dat hij een vriendin had. Een jaar later kwam de eerste al!”
  Schijt aan Henk natuurlijk, ik ben Henk niet. Hoe vaak ik ook roep dat kinderen gewoon niks voor mij zijn, hoe harder er geroepen wordt dat het grootspraak is.

  Waarom kun je simpelweg niet anders zijn in deze samenleving? Je moet trouwen (geldverspillende onzin), je moet kinderen hebben(Ik bepaal zelf wel wat voor hobby’s ik neem) en toch het liefst voor je 30ste. Na je 30ste loopt iedereen je aan te kijken of je lepra hebt. Of dat je zielig bent. Al je kansen verkeken zijn.

  In deze maatschappij tel je alleen mee als je ‘normaal’ bent. Wil je iets anders met je leven, dan ben je een freak, een egoïst, gehandicapt en compleet contactgestoord.

  Ik zal nooit roepen dat ik 100% uitgesloten geen kinderen wil. Maar dat ik er gewoon niet voor gemaakt ben en er beter niet aan kan beginnen.
  Hopelijk zullen mensen dat ooit eens begrijpen.