Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
  • Ervaring

    Zaterdagvond met z’n tweeën op de bank, kop koffie voor onze neus, m’n meisje met de krant en ik met een boek. Wat klopt er dan niet?? Nou, eigenlijk zouden wij in een kroeg een verhitte discussie over kunst, cultuur, seks of wetenschap moeten voeren. Óf lekker met z’n tweetjes in een goed restaurant moeten zitten om ons te goed doen aan al die overheerlijke gerechten, en een mooie wijn zeer intensief en ruimschoots te nuttigen. Om daarna in een goedkoop hotelletje de liefde te bedrijven tot het zonlicht ons weer wakker kust. Maar niets van dit al, en de vraag blijft, zijn wij te oud voor deze ”puber” romantiek?? Of is het publiek te jong voor ons in het café?? Het antwoord is even eenvoudig als de vraag, we hadden gewoon geen zin. Niet in een drukke kroeg waar de muziek vaak zo hard staat dat het jeugdige publiek zo moet schreeuwen om zich verstaanbaar te maken dat je jezelf niet hoort praten. En om in een restaurant “te gast” te zijn, waar er steevast word geroepen, …wij hebben geen klanten, maar gasten, een hoer heeft klanten!!…, (ik hoor het m’n toenmalige chef-kok nog roepen) maar waar je uiteindelijk tóch moet betalen?? Nee, vanavond maar even niet.

    Het boek en de krant waren spannender dan de televisie en nadat ik een tweede bakkie had ingeschonken hoorde ik mijn meisje grinniken. Op mijn vraag of ze wilde voordragen uit eigen werk las zij hardop; “Licht erotische doe-het-zelf-vereniging “De friemelende vingertjes” te “Leuter-Zwans” zoekt met spoed barmedewerkster. Ervaring vereist.” En zoals het in een goede relatie betaamd, ik begreep haar meteen.
    Wat voor een ervaring is hier vereist?? Gaat het om het uitserveren van alleen koffie of ook sterke drank?? En zo ja, geeft zij daar dan mondelinge toelichting bij?? (Dit alles bij de prijs inbegrepen??) Helpt zij de heren tijdens het oer-Hollands voor-huid-joggen, danst zij met hen de buikstep of blijft het bij het ernaast-erop-erin-eruit-eraf-betalen, onder het mom, elke dag patat is toch ook niet lekker??

    En dat zijn van die dingen waar je toch over blijft peinzen. Maar lang hebben we er niet over nagedacht hoor. Ik heb een lekker wijntje en een frisje voor ons ingeschonken, we hebben het boek en de krant uitgelezen en zijn op tijd naar bed gegaan. En ik kan U verzekeren, bij ons was elke vereiste ervaring aanwezig, en het was bijzonder aangenaam, dussss….