Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • Vakantie en voetballen

  Ja het is eindelijk bijna zo ver. Nog één nachtje en dan even weg. Nou ja even... Vroeger bestond mijn vakantie uit tomaten plukken bij mijn vader en een vierdaags voetbalkamp. Die vier dagen waren een hel voor mij. Je moest de hele dag iets actiefs doen, iets voetballigs. En dat was nou net iets wat ik niet kon. Ik zat in het elftal C7 op een afvallende linksachter positie. Een plaats die je iemand geeft als je hem bent vergeten op te stellen. "Zo ga daar dan maar staan. En loop de anderen niet in de weg". Waarom zat ik dan op voetbal? Ach iedereen had zijn dromen om een groot sportman/vrouw te worden. En als ik nieuwe voetbalschoenen kocht, dacht ik altijd als ik ze voor het eerst aantrok, hier kan ik superhard mee trappen, met deze schoenen spring ik boven iedereen uit. Maar na de eerste trap keihard, net over de bal heen ben je weer op aarde, weer geen superschoenen!

  Maar ik dwaal af.

  Ik ga jullie voor 4 weken alleen laten. Midden tijdens de EK-voetballen. Een toernooi van jongens die vroeger wel de superschoenen hebben gekregen, aangevuld met een aantal jaloerse negatievelingen die zich professioneel voetbalkenner noemen. Zo van: Schot, Sneijder.... Ja hij zit.... Maar wel dankzij de keeper.... Die greep net mis.... Ja , die Sneijder had wel geluk.

  Kijk daarom vind ik het ook niet erg tijdens het EK weg te gaan. Want je ziet in de USA wel minder voetbal , maar wat je ziet wordt omgeven door kennis en enthousiasme. Daar hoor je nog zeggen "Oooooooh woowwww what a goaaal, Sneijder.... Yes Sneijder: he is a hero! This is magic, the goalkeeper had completly lost his orientation. He was compleltely sneijdered. SNEIJDERED HAHAHA" En vervolgens zetten ze met zijn allen het Wilhelmus in, gaan waven en laten mooie meisjes in te kleine jurkjes dansen.

  En daarom ga ik nu eenmaal graag naar de USA. Omdat alles daar zo Suuuuuper is.

  U hoort nog van mij

  Gerard