Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • "Verval"

  “Verval”
  Maatje paspop, van een jaartje of 23, draait zich nog eens lachend naar mij om en vertelt mij stralend dat ik het waard ben.
  Een volgend prachtexemplaar van onder de 20, gok ik. Zij kijkt net zo cool als het water wat nogal erotisch langs haar volmaakte jeugd loopt. Het kind ziet nogal bleek maar dat zal wel komen omdat ze zonder parabenen is. En bovendien maar een gehalte heeft van Q-10. Dat ze zo ontevreden kijkt is natuurlijk omdat ze overal tegen is: Anti-age, antibacterieel, antioxidant en anti-irritatie. Een opdringerige stem blèrt mij toe dat mijn gezondheid wordt weerspiegeld?
  Ik zap door: Tell Sell. Na een half uurtje kijken snap ik eindelijk dat ik naar reclame zit te kijken voor een nieuw ijsmerk. “Moisturizer” heet het. Het is heel erg gezond zegt type Dr Frank, want er zijn jaren lange wetenschappelijke studies naar gedaan en bovendien is men de hele wereld over geweest om de beste natuurlijke ingrediënten te verzamelen voor dit fantastische ijs.
  Zap, zap, zap. Ah, miljoenenjacht. 56 prachtig lange benen in hoge pumps. Allemaal dezelfde. Als je omhoog kijkt zie je 28 keer huid waarvan de gezondheid wordt weerspiegeld. Een klein stukje naar rechts staat Linda. Immer in de tralalastand staat zij daar te stralen omdat ze het waard is en omdat ze het haar beloofd hebben. Ook zij weerspiegeld gezondheid maar er is iets mee.
  Ik heb haar lang niet gezien, Linda. Maar, waarschijnlijk omgekletst door Jari, begint zij steeds meer op Connie te lijken. Meid toch. Uiteindelijk gaat alles hangen, behalve je tandvlees. Hoe overzichtelijk is dat.
  Ik ben ook erfelijk belast met mijn kalkoen, dat hebben wij allemaal in de familie, en dat de kalkoen, nu ik 45 ben, begint te rimpelen vind ik, eerlijk toegegeven, minder. Maar om mij nou met varkensbotulisme te laten injecteren? Ik lijk liever op mijn moeder dan op Connie. Toch?
  Google leert mij dat botox niet eens van deze tijd is. Het kan altijd erger:
  De Franse fysioloog Charles-Édouard Brown-Séquard injecteerde zichzelf in 1889, met fijngeprakte testikels van konijnen. Bekijk het maar, ik ga lekker een ijsje halen bij de ijssalon. Omdat ik het waard ben, bestel ik blij een moisturizerijsje. Doe maar 3 bolletjes schat. “Welke smaak”? Vraagt volmaakte jeugd. “Nou, doe maar cafeïne met spf 30, kaviaar en slakkenslijm. Het kind kijkt mij aan met een diepe frons op haar voorhoofd…