Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • Face to face

  Facebook; tegenwoordig DE nieuwe manier van face 2 face contact. Iedereen kan het en iedereen doet het. Niet meer persoonlijk communiceren, maar via je beeldscherm. Langzaam verspreidt het zich als een virus, die je grijpt en niet meer loslaat. Een saai leven? Pimp je leven op via Facebook (=FB). Jij bepaalt de regie en wie of wat je bent. Wil je je profileren als een snelle zakenvrouw of een party-animal? De keuze is aan jou. Met de juiste foto’s en berichten kun je zelfs uitgroeien tot een van de meest populaire figuren. Jouw vrienden van vroeger zullen verbaasd zijn wat er van jou is geworden. Dat de werkelijkheid anders is en jij eenzaam achter je computer zit, zullen zij nooit weten.

  Al je hersenspinsels die in je hoofd borrelen, stort je op de digitale snelweg. Rotdag gehad? Gooi je frustratie op FB. Kaasbroodje in de oven? Tijdens het wachten plaats je een bericht “Heerlijk kaasbroodje in de oven, wacht met smart”. Reacties als “Mmmm, lekker” en “Eet smakelijk”, zijn de intellectueelste antwoorden die je krijgt. Ruzie met je partner? Ook dit kun je delen: “Aangeboden, man zonder gebruiksaanwijzing. Gratis af te halen”. Hilarische reacties gegarandeerd. Maar misschien wil ik niet weten dat jouw kaasbroodje in de oven zit. Rot op met je kaasbroodje!

  Of je anderen lastig valt met je oninteressante berichtjes, is niet belangrijk. Want op FB ben jij het middelpunt, het virtuele wereldje draait om jou! Geen inspiratie voor berichtjes? Ook daar is een oplossing voor. Online spelletjes die speciaal ontworpen zijn voor huisvrouwen, die tussen de poepluiers door niets anders te doen hebben.

  Door het plaatsen van foto’s kun je je FB leven nog interessanter maken. Geen foto dat je uitgeblust op de bank ligt. Not done. Foto’s waar je breed grijnzend in de lens kijkt, met een wijnglas in de ene en een bitterbal in de andere de hand. Die doen het goed. “Hier eet ik een heerlijke bitterbal” Of “Samen met mijn vriendinnen aan de wijn”. Dat je de wijn dronk op een vreselijk saai feest van de overbuurman vergeet je voor het gemak even. Nu even geen huispakken, jengelende kinderen en het dagelijkse bestaan. Jouw leven bruist hier op FB.

  Ik voel dat het virus me, langzaam maar zeker, te grazen neemt. Raak ook ik, besmet door het fenomeen FB? Misschien ga ik vandaag mijn levens eens pimpen. Facebook here I come.