Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • HEERLIJK 3-GANGEN MENU VOOR € 6,00.

  Toen mijn man zes maanden geleden werd opgenomen in verpleeghuis Crabbehoff te Dordrecht, ging ik een van de eerste dagen dat hij daar was een kop koffie drinken in restaurant De Grand Salon. Dit restaurant is vanuit het verpleeghuis bereikbaar. Ik zag een folder liggen van Resto van Harte, waarin vermeld stond dat men daar op woensdag en vrijdag vanaf 18.00 uur een 3-gangen menu kan gebruiken voor € 6,00. Mensen met een minimum inkomen betalen slechts de helft voor dezelfde maaltijd, dus € 3,00.

  'Dat kan nooit veel zijn,' dacht ik. Samen met mijn dochter heb ik het een keer uitgeprobeerd. Bij binnenkomst werden we verwelkomd door een paar jonge vrijwilligers, leerlingen van een praktijkschool of het voortgezet onderwijs die hier stage lopen. Zij namen onze jassen aan. De tafels waren prachtig gedekt. We konden zelf beslissen waar we wilden gaan zitten. Het eten was fantastisch, de ambiance super-gezellig en de bediening, evenals de kok en het verdere keukenpersoneel, allen vrijwilligers, aardig en hartelijk. Wij voelden ons meteen op ons gemak en sindsdien eet ik er tweemaal per week.

  Af en toe neem ik een vriendin mee of een van mijn dochters, maar vaak ga ik alleen. Dan zit ik aan de ene tafel en dan weer aan de andere, zodoende heb ik er al veel kennissen gemaakt. Je ziet vriendschappen ontstaan tussen mensen die misschien dicht bij elkaar wonen, maar elkaar op straat, hooguit met een groet of een knikje, voorbij liepen. Verschillende personen van het bedienend personeel beschouw ik bijna als vrienden, zo hartelijk zijn ze. Het voelt als een warme mantel.
  Resto van Harte heeft inmiddels 28 vestigingen door heel Nederland. De opzet van Resto van Harte is:
  Mensen van alle culturen, eenzamen en gehandicapten en alles wat daar tussenin zit, met elkaar in contact te brengen. Iedereen is er welkom. Ik zie mensen binnenkomen die wat verlegen en schuw om zich heen kijken en blij en lachend weer vertrekken, na een heerlijk maaltijd en een gezellige avond. Probeer het een keer uit, ook u bent van harte welkom! U zult er geen spijt van krijgen!

  Resto van Harte wordt o.a. gesponsord door de Nationale Postcode Loterij.

  Prijzen:
  Volwassenen: € 6,00
  Kinderen: € 3,00

  Minimum inkomen:
  Volwassenen: € 3,00
  Kinderen: € 1,50