Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • Vind ik leuk

  “Nog 145 dagen en dan ben ik jarig!” Vind ik leuk, 14 keer. “Eindelijk geslaagd voor mijn rijbewijs!!! Nu karren dus.” Vind ik leuk, 54 keer.
  “Zwaar depri voelen…” Vind ik leuk, 20 keer. Huh? Vinden we het tegenwoordig leuk wanneer iemand zich depressief voelt? Ik zou in zo’n geval eerder wensen dat er een kan-ik-je-ergens-meehelpen knop bestond. Of een directe- verbinding-met-het-RIAGG knop. Maar die is er niet.
  Dan maar vind ik leuk-en.

  “Nu eerst met de kids naar Plopsaland, dan nog strijken, bah!” Vind ik leuk, 12 keer.
  “Morgen gaat de wekker al om 5.45 uur. “ Vind ik leuk, 15 keer.
  “Mijn kat ligt te bevallen, best spannend!” Vind ik leuk, 67 keer
  Eén druk op de knop en je bent verbonden met degene wiens kat ligt te bevallen. Je voelt je samen één. Fijn gevoel moet dat zijn. En zeker voor degene die dit bericht wereldkundig maakt. Maar liefst 67 van de 548 vrienden zijn op dit moment ook spannende tijden aan het beleven. Ze leven allemaal intens mee. Dit zal de kat zeker helpen tijdens deze moeilijke momenten.
  Kom op Saartje, persen!
  “Toch maar niet pizza gegeten.” Vind ik leuk, 21 keer.
  “Yes, eindelijk zon!” Vind ik leuk, 7 keer.
  “Eerste boertje van dochterlief is een feit, nu nog even doordrinken.” Vind ik leuk, 18 keer.

  Verbaas ik mij nu werkelijk als één van de weinigen, over het feit dat iemand serieus met zijn of haar dochtertje op de arm een bericht op Facebook de wereld in slingert, omdat het arme kindje een eerste boertje heeft gedaan (met daarbij de kans lopende dat de laptop, smartphone óf dochtertje op de grond valt tijdens deze multitasking bezigheid?)? En dat diegene denkt dat het zó mega interessant is voor alle vrienden, dat het ook meteen met deze vrienden gedeeld moet worden? Gelukkig schijnt de zon. Maar dat vinden dan maar weer 7 mensen echt leuk.
  “Me dosent nederlans is egt vet, man!” Vind ik leuk, 23 keer. “Blij met mijn nieuwe paarse Crocs, ze lopen echt heerlijk!” Vind ik leuk, 19 keer.
  “Leuk gesprek gehad in onze tuin.” Vind ik leuk, 1 keer.
  Het laatste bericht is van mezelf. Ik zit namelijk ook op Facebook. En ik zet er ook wel eens een bericht op. Gelukkig praat ik zo nu en dan ook nog écht met mensen.
  Vind ik leuk.