Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze morgen in Metro

Jury stemmen
 • Mafklappers en droeftoeters

  Daar staan ze weer, hoor, net als eigenlijk elke avond wanneer ik naar mijn vriendin fiets. Waarschijnlijk staan ze er ook als ik dat niet doe. Gehuld in vuilniszakken met bontkragen. En Nike-petjes die zo hoog op hun hoofd zitten dat je nog net kan zien dat er onder die pet nog een liter aan gel schuilgaat. Je weet wel, die ene uit die reclame met dat lekkere wijf en die man met dat haaienkapsel.

  Ik heb ze nog nooit gezien zonder die vuilniszak, dit met als hoofdreden dat ik plekken vermijd waar dit soort mensen komen. Of nou ja vermijden, ik zit nooit voor mijn plezier bij vuige shoarmazaken, kinderdisco’s of elke andere plek waar een meer dan gemiddelde hoeveelheid breezer wordt verkocht. Maar toch heb ik het gevoel dat ze onder die jas hoogstwaarschijnlijk ‘Axe Anarchy’ gebruiken. Dat is die nieuwe deodorant waarbij elke vrouw smekend en zaadvragend op je afkomt. ‘Snoggen’, noemen ze dat. Iedereen is aan het snoggen de laatste tijd. Tenminste als ik de voorpagina van deze krant moet geloven.

  Ik snog niet. Dit doe ik omdat zij waarschijnlijk snoggen, die mafklappers. Dit doen zij met meisjes, vaak jonge meisjes, vaker te jonge meisjes. Als zij aan het snoggen zijn weet je niet of het nou twee jongens zijn; ze dragen namelijk diezelfde vuilniszak. Als ik deze meisjes zie, vraag ik me altijd af hoe zij hier terecht kwamen. Waarom verlaag je jezelf tot het niveau van deze droeftoeters? Je bent een mooi meisje voor je leeftijd en dat aandacht zoekende gedrag is nergens voor nodig! Heb je nooit geluisterd naar Kinderen voor Kinderen? Het maakt niet uit of je nou dyslectisch bent, op een onbewoond eiland woont of als er plotseling in bad twee memmen bovendrijven. Zolang je jezelf blijft, ben je sexy.

  Op dit soort momenten speelt ergens achterin mijn tong: ‘die jeugd van tegenwoordig’ op. Dit mag ik niet zeggen, want ik ben zelf pas negentien en deze mafklappers en droeftoeters zijn vaak leeftijdsgenoten. Ben ik dan in de verkeerde tijd geboren? Waar zij naar de vuigste dancemuziek luisteren, komt er bij mij ‘The Doors’ uit mijn iPhone-oortjes. Eenmaal aangekomen bij mijn vriendin begroet ik haar door haar te zoenen, je weet wel, op die manier waarbij de tongen sensueel verstrengelen. Trots zegt ze: “Werkt het al? Ik heb net die nieuwe AXE-deodorant gebruikt...”
  Ik heb haar daarna nooit meer gezien.