Schrijf jouw beste column en wie weet staat deze binnenkort in Metro

Jury stemmen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen, met daarop een antwoord.
 

Mag iedereen meedoen?

 •  
    
  In principe staat Metro's Column Contest open voor iedereen. Wel proberen we in de gaten gehouden dat columns nog niet eerder op papier in een medium zijn verschenen. Het leukste is als mensen een nog nooit gepubliceerde column inzenden.
    

Is het toegestaan om meer columns in te zenden?

 •  
    
  Je kunt zo vele columns insturen als je wilt. Elke column die binnenkomt wordt beoordeeld. Is je column in onze ogen goed genoeg, dan belandt je inzending op een longlist. Uit de columns op die lijst kiezen we op donderdag de winnaar voor Metro van maandag.
    

Moet ik me aan de lengte van 400 woorden houden?

 •  
    
  Ja, dat is wel een voorwaarde om in aanmerking te komen voor plaatsing. In onze krant heeft de column een vaste ruimte. We zijn coulant als er een paar woordjes speling inzit, maar veel te lange of veel te korte bijdragen vallen meteen af.
    

Zijn er onderwerpen taboe?

 •  
    
  Nee, maar het liefst willen we de lezerscolumn wat licht van toon houden. Zware, wereldpolitieke beschouwingen moeten heel briljant zijn om de krant te kunnen halen.
    

Waarom is mijn column niet zichtbaar nadat ik hem heb geüpload?

 •  
    
  Alle columns worden eerst gescreend door de redactie. Na goedkeuring zijn columns zichtbaar tussen alle andere inzendingen.
    

Hoe kan ik mijn column wijzigen of verwijderen?

 •  
    
  Als je ingelogd bent, zie je rechtsboven jouw inlognaam staan. Als je hier met je muis overheen gaat, komt er een menu tevoorschijn met o.a. 'Beheer inzendingen' Door hier op te klikken kun je jouw column aanpassen of verwijderen.
    


Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar de Marketing afdeling.